Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Ιατρικής Εμβρύου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ

Κατά την προετοιμασία για την ημέρα μεταφοράς, είναι σημαντικό να ρωτήσετε το γιατρό σας όλες τις ερωτήσεις σας, ανεξάρτητα από το πόσο ανόητη μπορεί να ακουστεί κάποια. Εάν δεν είστε σίγουρες για το τι να περιμένετε ή τι να ρωτήσετε, διαβάστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

 

Η μεγάλη μέρα έφτασε, ημέρα μεταφοράς!

Αν και αυτό είναι ένα συναρπαστικό γεγονός, είναι επίσης αγχωτικό για πολλούς. Την ημέρα της μεταφοράς, ο γιατρός σας θα τοποθετήσει το έμβρυό σας στη μήτρα σας.

Για να μείνετε έγκυος, αυτό το μικρό έμβρυο πρέπει να κολλήσει στο τοίχωμα της μήτρας σας (στην επένδυση του ενδομητρίου σας). Το αν αυτό θα είναι επιτυχής ή όχι, εξαρτάται από 2 πράγματα.

 

1)Η ποιότητα του εμβρύου

 

2)Η δεκτικότητα της μήτρας σας

 

Κρατήστε τις ορμόνες σας υπό έλεγχο

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τι συμβαίνει με το σώμα σας. Μην φοβάστε να ρωτήσετε το γιατρό σας πώς φαίνονται οι ορμόνες σας. Το σημαντικό σε αυτή τη περίπτωση είναι να παραμείνουν οι ορμόνες σε ισορροπία. Εάν χρειαστεί, ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει κάποια φάρμακα για την υποστήριξη αυτής της πράξης εξισορρόπησης. Όταν έχετε βρει έναν γιατρό που εμπιστεύεστε, είστε πιο πρόθυμοι να ακολουθήσετε την κατεύθυνσή του για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και να έχετε εμπιστοσύνη στις προτάσεις του.

 

Θετικότητα

Λίγος διαλογισμός δεν μπορεί να βλάψει σωστά; Η θετικότητα μπορεί να είναι πάντα ο φίλος σας! Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές και γελάσετε, να κάνετε διαλογισμό, να επισκεφτείτε κάποιο χώρο θρησκευτικής λατρείας . Αυτό απελευθερώνει ενδορφίνες στο σώμα σας που μειώνει τα επίπεδα άγχους σας! 

 

Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη των συμπληρωμάτων!

Πράγματα όπως ο σίδηρος βοηθούν το αίμα σας να είναι υγιές και πλούσιο, η L-αργινίνη βοηθά στη δημιουργία μιας υγιούς επένδυσης της μήτρας και οι προγεννητικές βιταμίνες είναι πάντα μια καλή ιδέα.

 

Μετά τη μεταφορά

Μετά τη μεταφορά, σχεδιάστε να παραμείνετε ξεκούραστες, αλλά να μην είστε στάσιμες. Λίγο χαλαρό περπάτημα θα ήταν καλό, αλλά εντονότερη άσκηση όπως κοιλιακοί και βάρη θα ήταν προτιμότερο να τα αποφύγετε για λίγες μέρες. Δεν θέλετε να υπερθερμάνετε το σώμα σας, οπότε μείνετε μακριά από οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία σας πολύ (ζεστό μπάνιο, τζακούζι ή σάουνα). 

Καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας να είστε υπομονετικές. Αυτή είναι η ώρα να αφήσετε όλα τα προβλήματά σας στην άκρη, να νιώσετε πίστη και εμπιστοσύνη και να βοηθήσετε το σώμα σας να ανταπεξέλθει σε αυτό το ταξίδι.

 

 

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Ιατρικής Εμβρύου

Η αποτελεσματική επικοινωνία γιατρού-ασθενούς είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας. Κάθε επικοινωνία που αφορά το ιατρικό σας προφίλ (λήψη αποτελεσμάτων, οδηγίες, απαντήσεις σε ερωτήσεις, ανησυχίες) θα ολοκληρωθεί απευθείας με τον γιατρό. Αυτό σημαίνει ότι καμία μαία ή γραμματέας δεν θα παρεμβαίνει στις συνομιλίες σας. Αντίθετα, αν καλέστε για τυχόν ανησυχίες, θα είναι εκεί αμέσως για να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας καλώντας στο 694 649 8771 ή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας.

Δρ. Αλέξανδρος Τραϊανός

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Καλέστε στο (+30)2310 277 032 ή επισκεφτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ *

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η συσχέτιση των φαρμάκων της εξωσωματικής με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των γυναικών που εντάσσονται σε αυτά τα προγράμματα. Όμως πληθώρα βιβλιογραφικών αναφορών που συγκεντρώθηκαν από αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες και δημοσιεύθηκαν σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως είναι καθησυχαστικές και δεν επιβεβαιώνουν αυτή την ανησυχία.

Φυσικά και όχι. Στο ένα τρίτο περίπου των περιπτώσεων, η υπογονιμότητα οφείλεται στη γυναίκα (γυναικείος παράγοντας), ενώ σε ένα τρίτο των περιπτώσεων, οφείλεται στον άνδρα (ανδρικός παράγοντας). Στο υπόλοιπο ένα τρίτο οφείλεται και στους δύο (και στον άνδρα και στην γυναίκα) ή ακόμη και σε άγνωστους παράγοντες.

Η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα μπορεί να επηρεαστεί από την υγεία και τον τρόπο ζωής του. Μερικοί παράγοντες που μπορούν να μειώσουν την ποσότητα και / ή την ποιότητα του σπέρματος αποτελούν τα εξής:

  • το αλκοόλ
  • οι ναρκωτικές ουσίες
  • οι περιβαλλοντικές τοξίνες, συμπεριλαμβανομένων των παρασιτοκτόνων και του μολύβδου
  • το κάπνισμα
  • τα προβλήματα υγείας
  • τα φάρμακα
  • η ακτινοθεραπεία και η χημειοθεραπεία
  • η ηλικία

Τα ποσοστά επιτυχίας διαφέρουν σε κάθε Κέντρο Εξωσωματικής. Πολύ σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης η ηλικία της γυναίκας, τα επίπεδα των ορμονών της και βέβαια το σπέρμα του συζύγου. Γενικά τα ποσοστά κυμαίνονται στο 45% ή και λίγο παραπάνω για τις γυναίκες μέχρι 35 ετών.

Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αποτυχία επίτευξης σύλληψης μετά από ένα έτος (ή 6 μήνες, αν πρόκειται για γυναίκα άνω των 35 ετών) με φυσιολογικές, τακτικές σεξουαλικές επαφές. Με άλλα λόγια, όταν περάσει ένα έτος χωρίς η γυναίκα να έχει μείνει έγκυος, θα πρέπει το ζευγάρι να απευθυνθεί στο θεράποντα ιατρό του, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η αιτία που δεν επιτυγχάνεται εγκυμοσύνη και στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί. Πρέπει όλοι, όμως, να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να μη λησμονούμε ότι ο παράγοντας ηλικία είναι ο πλέον κρίσιμος για τη γυναικεία γονιμότητα και ότι η εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε ζευγαριού αποτελεί το «χρυσό κλειδί» που λύνει το πρόβλημα.

O αριθμός των κύκλων θεραπείας στους οποίους μπορεί να υποβληθεί μία γυναίκα δεν είναι καθορισμένος. Είναι βέβαιο ότι στη χώρα μας υπάρχουν υψηλού επιπέδου μαιευτήρες-γυναικολόγοι και οργανωμένα κέντρα θεραπείας υπογονιμότητας, που προσφέρουν άψογες ιατρικές υπηρεσίες σε αυτό το επίπεδο. Εφόσον υπάρχουν σωστές ενδείξεις (π.χ. ωοθήκες που ανταποκρίνονται στη θεραπεία διέγερσης, καλής ποιότητας ενδομήτριο, κ.λπ.) το ποσοστό επιτυχίας -ιδιαίτερα με τη χρήση των νεότερων τεχνικών και βιοτεχνολογικών φαρμάκων, που παρουσιάζουν αυξημένη βιοδραστικότητα συγκριτικά με τα συμβατικά φάρμακα από ούρα- ανέρχεται αθροιστικά περίπου στο 65%-70% μετά από 4 κύκλους θεραπείας.

Στο Κέντρο  Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Δρ.Τραϊανού προσφέρουμε υπηρεσίες κρυοσυντήρησης ωαρίων/σπέρματος για όσες/-ους έχουν προσωπικό ή ιατρικό λόγο και χρειάζονται αυτή την υπηρεσία. Χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη τεχνική υαλοποίησης στην κατάψυξη σπέρματος και ωαρίων.

Η συλλογή των ωαρίων διαρκεί 10-15 λεπτά, δεν είναι επώδυνη, γίνεται υπό μέθη και μετά το τέλος της διαδικασίας επιστρέφετε στις δραστηριότητές σας.

Γενικά, οι ειδικοί συμφωνούν πως το γεγονός ότι ένα ζευγάρι έχει ήδη αποκτήσει ένα παιδί μπορεί να θεωρηθεί μία απόδειξη πως δεν υπάρχει καταρχάς κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας. Είναι σαν ένα μικρό τεστ που έχει γίνει και αποδεικνύει πως «τα κατάφεραν» τουλάχιστον μία φορά. Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει να γνωρίζουμε πως μπορεί εν τω μεταξύ τα πράγματα να έχουν αλλάξει και να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα (π.χ. να έχει πάθει κάποια φλεγμονή ο άνδρας, που να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματός του ή να έχει μεσολαβήσει κάτι που επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα: μία φλεγμονή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, μία έκτρωση κ.ά.). Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αν περάσει ένα εύλογο διάστημα (ενός χρόνου) και δεν μπορεί ένα ζευγάρι να επιτύχει μια εγκυμοσύνη, τότε πρέπει με τη βοήθεια του γιατρού του να διερευνήσει αν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα που προκαλεί υπογονιμότητα.