Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου.
Καλά νέα για όλες τις μέλλουσες μητέρες εκεί έξω: η κατανάλωση 30 g σοκολάτας κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε από την Εταιρεία Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής στην Ατλάντα, GA
Η κατανάλωση 30 g σοκολάτας καθημερινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέθηκε με οφέλη για την ανάπτυξη του εμβρύου στη νέα μελέτη.
Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πιθανό να υποδεχθούν θερμά οι μητέρες, δεδομένου ότι ο μακρύς κατάλογος των τροφίμων που λέγεται στις γυναίκες να αποφεύγουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνει αυτή τη περίοδο δύσκολη όσον αφορά την διατροφή.
Ενώ η ίδια η σοκολάτα – ευτυχώς – απουσιάζει από αυτήν τη λίστα απαγορεύσεων, οι μέλλουσες μητέρες συνιστώνται να μην υπερβάλλουν στη κατανάλωση της λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά, ζάχαρη και καφεΐνη.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη που μπορεί να προκύψουν με μέτρια κατανάλωση σοκολάτας. Η σοκολάτα περιέχει φλαβανόλες – έναν τύπο φλαβονοειδούς – που έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων και μείωση της χοληστερόλης. Όσο πιο σκούρη είναι η σοκολάτα, τόσο περισσότερες φλαβανόλες περιέχει.
Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας – όπου η παροχή αίματος στο έμβρυο μειώνεται λόγω της υψηλής αρτηριακής πίεσης της μητέρας .
Ωστόσο, οι ερευνητές, σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ πρόσληψης σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της προεκλαμψίας ήταν αντικρουόμενα, ωθώντας τον και τους συναδέλφους του να μάθουν περισσότερα.
*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.